Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Rechtenfaculteit heeft hele week problemen na lekkage

Henk Strikkers,
16 oktober 2017 - 14:58

De rechtenfaculteit van de UvA zal waarschijnlijk nog de hele week overlast ondervinden van de lekkage in gebouw REC-A. Dat laat decaan André Nollkaemper weten in een mail aan medewerkers.

Op de ochtend van vrijdag de dertiende oktober ging spontaan een sprinklerinstallatie aan, waarna de vier bovenste etages blank kwamen te staan. Op de derde tot en met de tiende verdieping werd vrijdag de elektriciteit uitgeschakeld en werden droogmachines geplaatst.

 

Vanochtend werd de stroom op de derde en de vierde verdieping weer aangezet en waarschijnlijk volgt vanmiddag de vijfde, laat Nollkaemper weten. De verwachting is dat morgen op etage zes en zeven de elektriciteit weer functioneert.

 

Tijdelijk een andere plek

De andere verdiepingen zullen nog dagen nodig hebben om te drogen, wellicht zelfs de hele week. Medewerkers die niet op hun werkplek terecht kunnen, ‘vinden in de meeste gevallen binnen hun afdeling tijdelijk een andere plek,’ vertelt een woordvoerder.

 

ICTS heeft alle computers die direct in contact zijn geweest met water weggehaald en controleert of ze nog gebruikt kunnen worden. Alle apparaten zijn in ieder geval tijdelijk vervangen.

 

De oorzaak en de schade zijn in onderzoek bij experts, laat de UvA weten.