Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Ramon Puras nieuwe decaan Faculteit Onderwijs & Opvoeding

Henk Strikkers,
4 oktober 2017 - 10:51

De Duitse biochemicus Ramon Puras wordt per 1 februari 2018 de nieuwe decaan van de HvA-faculteit Onderwijs & Opvoeding. Hij was tot deze zomer vice-decaan van het Amsterdam University College. Puras volgt Ietje Veldman op, die met pensioen gaat.

Foto: UvA
Ramon Puras

Puras studeerde biochemie aan de Freie Universität Berlin en deed vervolgens promotieonderzoek bij het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Daarna deed hij onderzoek aan het VUmc en de Universiteit Utrecht, totdat hij in 2008 samen met een aantal anderen het Amsterdam University College oprichtte. Daar werd hij onderwijsdirecteur en vice-decaan.

 

Flexibel en innoverend

Op MijnHvA vertelt Puras dat hij het onderwijs van de faculteit ‘flexibel en innoverend’ wil maken ‘met een sterke inhoudelijke ondersteuning door state-of-the-art onderzoek naar modern onderwijs en pedagogie’.

 

Aangezien Ietje Veldman volgende week afscheid neemt van de faculteit is er een paar maanden geen decaan. Het bestuur van de HvA zegt dat het met het management van de faculteit naar een tussenoplossing zal zoeken.