Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Folia 3: metrobestuurder Suradd, nog één keer de Poort en oma vertelt

Mirna van Dijk,
27 september 2017 - 06:00
Betreft
Deel op

We reden een uurtje met HvA-student en metrobestuurder Suradd Felicia mee op de Geinlijn. Hij is voor dag en dauw aanwezig, houdt het spoor scherp in de gaten en het dodemanspedaal ingedrukt – en ziet ook nog tijd om af en toe wat persoonlijke aandacht te schenken aan de passagiers.

Persoonlijke aandacht is ook een essentieel onderdeel van het vakgebied oral history, op de kaart gezet door Selma Leydesdorff. Nu de hoogleraar met emeritaat gaat wordt zij – schrijver, activist en feminist van het eerste uur – zelf aan een interview onderworpen. ‘Het is heel erg laat dat de UvA nu pas een diversity officer krijgt.’

 

Auteur Bob van Toor zette zijn oma’s juist bewust achter het aanrecht om ze hun grootste huishoudgeheimen te ontfutselen. Hij schreef voor Folia op hoe je jezelf gezond en je huis schoon houdt met de tips van weleer, gestaafd door de wetenschappelijke kennis van nu. Spoiler: soda is (bijna) overal goed voor.

 

Verder maakten we met oud-decaan Edgar du Perron een wandeling door de verlaten Oudemanhuispoort, en liet een groep biologen ons zien hoe ze de wereld willen gaan redden door een genetisch gemanipuleerde bacterie fumaraat te laten produceren, de heilige graal van de duurzame toekomst.

 

Dat en nog veel meer lees je in Folia 3, vanaf 27 september in de bakken.

Lees meer over