Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

UvA’ers ontvangen 3,7 miljoen aan KWF-beurzen

Henk Strikkers,
30 augustus 2017 - 14:56

Zeven onderzoekers van het AMC en één onderzoeker van het Swammerdam Institute for Life Sciences hebben in totaal 3,7 miljoen aan onderzoeksgelden van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) ontvangen. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar kanker.

De AMC-medewerkers die een beurs krijgen zijn Petra Kok, Astrid van der Horst, Coen Rasch (alle drie afdeling radiotherapie), Pieter Tanis (afdeling chirurgie), Maarten Bijlsma (Center of Experimental and Molecular Medicine) en Jarom Heijmans (Tytgat Institute for Liver and Intestinale Research). Tanis krijgt twee beurzen voor twee verschillende onderzoeken. Renée van Amerongen van UvA’s Swammerdam Institute for Life Sciences is de achtste UvA’er met een beurs.

 

De beurzen variëren qua omvang van ruim 40.000 euro tot 680.000 euro. Hoogleraar Coen Rasch krijgt de grootste beurs voor een onderzoek naar de voorspelbaarheid van de giftigheid in radiotherapie bij zogenoemde pelvic cancers. Dat zijn tumoren die ontstaan in de bekkenstreek, zoals eierstokkanker, prostaatkanker en zaadbalkanker

 

Het Koningin Wilhelmina Fonds geeft jaarlijks beurzen aan wetenschappers voor onderzoek naar kanker. Dit jaar werden er in totaal 73 beurzen uitgereikt die tezamen 42 miljoen euro bedragen.