Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Kersvers
actueel

Organisatie KersVers-intro verwacht dit jaar vijfduizend eerstejaars

Joris Macklon,
25 augustus 2017 - 10:40

Elk jaar organiseert de ASVA studentenunie KersVers, de algemene introductie voor nieuwe studenten aan de HvA. Deze introductie gaat donderdag 31 augustus van start. Organisatoren Jurriën Bos en Martijn Post verwachten zo’n vijfduizend bezoekers: ongeveer twee keer zo veel als vorig jaar. 

 

 

 

 

Organisator Jurriën (22, HvA-alumnus) kan er wel een paar redenen voor de groei van het evenement bedenken. ‘We zaten vorig jaar vóór de algemene introductie van de HvA, dus KersVers diende toen als voorbereiding op de opleidingsintroducties. De meeste eerstejaars kenden elkaar nog niet. Dit jaar zitten we in de introductieweek van de HvA, dat scheelt heel veel. Door die aansluiting met opleidingsintroducties verwachten we meer bezoekers dan vorig jaar.’ Daarbij was het vorig jaar zo’n 35 graden, wat voor veel studenten reden was om binnen te blijven. 

 

Flink uitgepakt

Dit jaar moeten dus vijfduizend studenten worden vermaakt, en dat is een grote klus. Het ochtendprogramma staat volgende week donderdag bol van activiteiten. Kunstliefhebbers kunnen gratis musea in, en cultureel studentencentrum Crea heeft tal van workshops klaarstaan. Je kunt er salsadansen, schilderen, acteren en creatief schrijven. Ook organiseren veel sportverenigingen activiteiten: wie bijvoorbeeld overweegt bij een roeivereniging te gaan, kan bij Nereus, Okeanos en Skøll een voorproefje krijgen. 

Op het KersVers-festival is er live muziek, een silent disco, bierpong en een pubquiz

Op het Wibauthof begint om 13.00 uur het KersVers-festival. Daar staan Amsterdamse studie- en studentenverenigingen klaar om nieuwe studenten informatie te geven. Er is live muziek, een silent disco en studenten kunnen meespelen met bierpong of een pubquiz. 


Uitbreiding

Dit jaar kent KersVers, naast het ochtendprogramma en het festival, ook een nieuw onderdeel. Op dag twee is er een sportdag met alle sportverenigingen op het Science Park, met een aansluitende barbecue. Voor de sportverenigingen is een sportdag een welkome toevoeging: het betekent extra promotie. Jurriën: ‘Ook de kleine, minder bekende verenigingen zullen erbij zijn, zoals lacrossevereniging Lion Lacrosse Club en frisbeevereniging UltimateNUTS.’

 

Na het sporten wordt KersVers afgesloten met een eindfeest in de WesterUnie, een club in de Westergasfabriek. Het is het enige evenement waarvoor een kaartje gekocht moet worden. ‘Over de kaartverkoop kunnen we niet klagen,’ zegt Martijn (19, bouwtechnische bedrijfskunde). ‘Het is nog niet uitverkocht, maar het gaat hard.’