Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Via Zero Media, YouTube
actueel

Omgeving Roeterseiland te zien in The Hitman’s Bodyguard

Joris Macklon,
16 augustus 2017 - 17:39

Deze week ging de Amerikaanse actiekomedie The Hitman’s Bodyguard in première in Nederlandse bioscopen. Bijzonder: de buurt rondom de Roeterseilandcampus van de UvA speelt een grote rol in een van de scènes.

De blockbuster, geregisseerd door Patrick Hughes, gaat over een van de beste bodyguards ter wereld (Ryan Reynolds). Als een van zijn klanten wordt vermoord, moet hij - om zijn imago hoog te houden - zijn aardsvijand als cliënt accepteren: een huurmoordenaar (Samuel L. Jackson) die moet getuigen voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Op weg ernaartoe worden ze achternagezeten door slechteriken die niet willen dat de huurmoordenaar getuigt. Een wilde achtervolging dus, compleet met bomaanslagen en schietpartijen.

 

De filmcrew schoot vorig jaar enkele beelden in Amsterdam, onder meer op de Plantage Muidergracht en rond het Roeterseiland (te zien op deze kaart). De scène rond het Roeterseiland is een achtervolgingsscène waarin de huurmoordenaar achterna wordt gezeten, en vervolgens op een speedboot door de Nieuwe Achtergracht sjeest, op weg naar de Weespergracht. De crew gebruikte auto’s, trams en flink wat figuranten, waaronder UvA-student Matias Araujo (19), die in juni met Folia sprak. ‘Gisteren was ik volop in beeld, vandaag denk ik niet,’ zei hij toen. ‘Ik heb geen tekst, dan zou ik wel iets meer betaald krijgen.’

 

Voor wie nieuwsgierig geworden is: we zetten de trailers van de film op een rij. In de tweede trailer is de scène rond het Roeterseiland te zien. Pauzeer op 1.08 minuten, dan komt de Roetersstraat met het filmtheater Kriterion in beeld. Ook de Nederlandse acteurs Barry Atsma en Noortje Herlaar hebben een (kleine) rol in de film. 

 

De trailers van de film:

Bekijk hier de precieze opnamelocatie.