Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Still uit Hoofd Hart Handen
actueel

Documentaires van HvA-studenten vertoond op het witte doek

Mina Etemad,
24 juli 2017 - 10:54

Zes documentaires van studenten van de minor televisie van de HvA worden deze week vertoond in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Twee van deze documentaires (Het is maar een spelletje en Hoofd Hart Handen) zijn eerder als beste beoordeeld door docenten van de minor en opdrachtgever NH-media. Dat gebeurde tijdens het CampusDoc Filmfestival op 17 juni, een jaarlijks filmfestival voor Nederlandse studenten in de richtingen media en journalistiek.

De documentaire Het is maar een spelletje plaatst de levens van YouTuber Don (Gamemeneer) en ex-YouTuber Bas Schouten tegenover elkaar. Deze film is op 26 juli op het grote scherm te zien.

 

Voor Hoofd Hart Handen volgden de makers de 25-jarige student Nick de Waal en zijn zoektocht naar de filosofie van de Vrije School. Deze documentaire werd gemaakt door Niek de Waal, Lizzy van Heijningen, Claire Mol en Joanne Landman. Deze film staat 27 juli op het programma.

 

De vier andere documentaires van de studenten van de minor zijn Boer in oproer, De bestemming, Maatjes en Mijn Mokums paradijs. Deze zijn respectievelijk op 24, 25, 28 en 31 juli te bekijken. Alle films worden op hun speeldagen vertoond om 09.19 uur, 20.40 uur en 23.20 uur.