Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Dirk Gillissen (UvA)
actueel

Universiteitsfonds krijgt CBF-erkenning

Henk Strikkers,
19 juli 2017 - 13:17
Betreft
Deel op

Het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) van de UvA is als eerste universiteitsfonds van Nederland erkend als goed doel door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dat meldt het CBF op haar site.

Het CBF is de toezichthouder van de goededoelensector. De erkenning houdt volgens het CBF in ‘dat een organisatie de boel goed op orde heeft’. ‘Daarbij letten we op een verantwoorde inrichting van de organisatie, helderheid omtrent doelstellingen en activiteiten, zekerheid over de besteding van gelden en de toegankelijkheid van belangrijke documenten zoals een jaarverslag.’ Het gaat daarmee verder dan de Anbi-statusGiften aan stichtingen met een Anbi-status zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting..

 

Transparantie en accountability

Albert Goutbeek, adjunct-directeur alumnirelaties en universiteitsfonds aan de UvA, vertelt op de site van het CBF dat hij het ondanks een trouwe groep donateurs toch belangrijk vindt om de CBF-erkenning te krijgen. ‘Met de erkenning verstevigen we het vertrouwen dat donateurs in ons hebben en laten we zien werk te maken van transparantie en accountability. En even zo belangrijk: we leggen onszelf kwaliteitscriteria op die helpen om te professionaliseren.’

 

Het Amsterdams Universiteitsfonds is een stichting die ‘bijzondere voorzieningen voor de wetenschapsbeoefening en studenten’ aan de UvA mogelijk maakt. Het verstrekt onder meer beurzen, stipendia en subsidies, betaalt leerstoelen van hoogleraren en keert een aantal prijzen uit.

Lees meer over