Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Folia’s zomernummer is er!

Bart Lichtenveldt,
28 juni 2017 - 06:00
Betreft
Deel op

Aan stranden vol zonlicht lig je met zeeën van tijd. ‘Wat zal ik vandaag allemaal eens gaan doen?’ vraag je jezelf af. Gelukkig is daar het verfrissende zomernummer van Folia.

Bij binnenkomst lees je over festival Vlechtwerk, dat volledig door studenten van HvA, UvA en ROC Amsterdam georganiseerd is. Het geeft de bestuurders van beide instellingen, die al jaren proberen de kloof tussen de twee groepen studenten te dichten, het nakijken. Het festival moet nog plaatsvinden, maar de organisatie is al een groot feest, waarbij studenten eerlijk uitspraken wat ze van elkaar vonden: ‘Wat gebruik je moeilijke woorden. Doe je dat expres?’

 

Zulke gedachten krijg je bijna bij het artikel even verderop, dat om ‘kakkerlakkenfobie’ draait. Toch is er geen betere samenvatting in één woord te geven van het avontuur van redacteur Carlijn Schepers, die om van haar angst af te komen geconfronteerd werd met drie krioelende kakkerlakken.

 

Neem daarna een duik in het stuk over het boek Zwemmen in de oceaan van HvA-docent Miriam Rasch, voor een frisse blik op smartphonegebruik. Of kijk naar hoe Gert Hekma zijn roze gieter in de hand neemt en wandelend door de tuin zijn aankomende pensioen overdenkt. Als je zijn shirt bekijkt zou je denken dat Hekma de laatste outfit van Amfi-label Individuals heeft, maar die collectie is juist erg conservatief dit jaar. Hoe dat eruit ziet, zie je ook deze Folia.

 

Dat en nog veel meer in Folia 27, die vanaf vanmiddag de gehele zomer in de bakken ligt.

Lees meer over