Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Pmk58 (cc, via Flickr)
actueel

Sport Kort | UvA'er moet weg bij Ajax, freerunner op het podium

Sebastiaan van de Water,
6 juni 2017 - 10:21
Betreft
Deel op

UvA-student econometrie Noa Benninga (18) heeft vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De middenvelder voetbalde vanaf de E-tjes acht seizoenen in de jeugd bij de Amsterdammers, maar heeft onlangs te horen gekregen dat hij moet vertrekken.

Benninga veroverde dit jaar met het onder-19 elftal van Ajax het landskampioenschap en was zelf trefzeker in de eveneens gewonnen bekerfinale tegen PSV. Die hoogtepunten zullen niet overtroffen worden door een debuut in de Johan Cruijff Arena, want Benninga heeft zich naar het oordeel van het hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali onvoldoende ontwikkeld om te mogen blijven. Waar Benninga volgend seizoen gaat voetballen is nog niet bekend.

 

De 18-jarige aanvaller Martijn Kaars (UvA-student economie en bedrijfskunde) heeft de jaarlijkse schifting bij Ajax wél overleefd.

 

Fanatieke freerunner gooit hoge ogen

De opmars van Luciano Balestra binnen het freerunnen begint serieuze vormen aan te nemen. De UvA-student psychologie (21) sprong en draaide zich zondag tijdens het NK Freerunning op het strand van Scheveningen overtuigend een weg naar de finale. Daar verzamelde hij met een reeks stijlvol uitgevoerde jumps 71 punten, goed voor de derde plek.

Lars Bottelier

UvA-student voltooit zwemmarathon

UvA-student econometrie Lars Bottelier (20) heeft in Frankrijk een nieuwe persoonlijke mijpaal bereikt. Tijdens het Championnats de France Natation, een fameus vierdaags open water zwemtoernooi in Normandië, voltooide Bottelier voor het eerst in zijn carrière een zwemrace van maarliefst 25 kilometer lang. De student had 5 uur, 27 minuten en 36 seconden nodig alvorens hij weer het land op mocht klimmen. De talentvolle zwemmer claimde daarmee de 26e plaats, van de 43 deelnemers.

Lees meer over