Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Monique Kooijmans
actueel

Tussentijdse opkomst UvA-verkiezingen 15,9 procent

Dirk Wolthekker,
15 mei 2017 - 15:28

Met nog anderhalve dag te gaan voordat de stembussen sluiten heeft 15,9 procent van de UvA-studenten een stem uitgebracht voor de studentenraad. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen bungelt onderaan met een tussenopkomst van 9,3 procent.

Nog maar één op de zes UvA-studenten heeft zijn of haar stem uitgebracht in de studentenraadsverkiezingen die afgelopen woensdag 10 mei begonnen en nog duren tot en met morgen. De teller staat momenteel op 15,9 procent. Met nog anderhalve dag te gaan moet er dus nog iets gebeuren om rond of boven de eindopkomst van vorig jaar uit te komen. Die bedroeg toen 19,7 procent.

 

(Tekst loopt door onder de infographic)

Er zijn in totaal iets meer dan 34.000 stemgerechtigde studenten aan de UvA. Daarvan hebben er 28.600 nog niet gestemd. Studenten kunnen tweemaal elektronisch hun stem uitbrengen: één keer voor een van de zeven directe mandaten voor de CSR en één keer op een kandidaat voor de studentraad van de faculteit waaraan ze studeren.

 

Het aantal zetels per facultaire studentenraad varieert per faculteit, het aantal zetels in de CSR staat vast. De CSR heeft veertien zetels, waarvan de helft direct wordt gekozen. De andere helft bestaat uit afvaardigers van de zeven facultaire studentenraden. Aan de studentenraadsverkiezingen doen in totaal zestien studentenpartijen mee, de meeste alleen op facultaire niveau, De Decentralen op CSR-niveau. UvASociaal, De Vrije Student en Ons Kritisch Alternatief doen zowel op centraal als op facultair niveau mee.

Lees meer over