Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Afrodite Zegers
actueel

Sport Kort | UvA-student wint EK, Thor triomfeert op ‘zomerijs’

Sebastiaan van de Water,
15 mei 2017 - 11:01

UvA-rechtenstudent Afrodite Zegers (25) heeft er weer een trofee bij. Met haar bootgenoot Anneloes van Veen won ze dit weekend de 470-klasse van het Europees Kampioenschap in Monaco.

Volgende week wacht in Nederland een mogelijk nog zwaardere uitdaging voor Afrodite en Anneloes. Tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zullen mannen en vrouwenboten namelijk bij hoge uitzondering in een gemengd veld zeilen. Zou Afrodite ook van de mannen kunnen winnen?

 

Nieuw Thor prolongeert titel
De Amsterdamse studentenijshockeyclub Thor heeft zondag het NSK gewonnen op het verse ‘zomerijs’ van de Utrechtse ijshal De Vechtse Banen. Vorig seizoen won Thor het toernooi ook al, maar daarna verlieten veel topspelers de club. Het vernieuwde Thor speelde gister in de finale met 1-1 gelijk tegen de Groningen Bulldogs en toonde zich daarna het meest koelbloedig tijdens de shoot-outs.

Eén seconde genoeg voor UvA-wielrenner
UvA-student Francina Dekker (21, geneeskunde) is in Utrecht studentenkampioen tijdrijden geworden. Het 21-jarige lid van Skits reed over het parcours van dertien kilometer precies één seconde sneller dan haar concurrenten. Bij de heren wielrenners deden drie volledig onthaarde UvA-studenten mee, maar zij eindigden naast het podium. 


Tjebbe en Lotte klimmen het hoogst
Het open clubkampioenschap van de Amsterdamse Studenten Alpinisten Club (Asac) is dit weekend gewonnen door Tjebbe Zwart (19). De UvA-student bèta-gamma klom tijdens de finale in het Universum het hoogst van iedereen. Beste vrouw was Lotte van Boxtel, medewerkster van het USC.

Lees meer over