Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Tuomo Sainio (cc, via Flickr)
actueel

Sport Kort | Brons voor kanopolo'er, Afrodite heerst op de golven

Sebastiaan van de Water,
1 mei 2017 - 09:44

HvA-student Reno van den Berg heeft een passie die wellicht niet iedereen met hem deelt: kanopolo. Een teamsport die nogal lijkt op waterpolo, met één voor de hand liggend verschil. Bij het kanopolo bewegen spelers zich voort met behulp van kleine eenpersoonskano's.

HvA-student en kanopoloër Reno van den Berg reisde vorige week af naar het Franse Sint-Omaars (Saint-Omer), om daar met zijn club Michiel de Ruyter mee te strijden in het internationale Pas-de-Calais-toernooi. De ploeg van Reno greep in Frankrijk de derde plaats, dankzij een doelpunt in de laatste vijf seconden. Komende zomer keert Reno waarschijnlijk terug naar Sint-Omaars.

 

In augustus vindt daar namelijk het EK kanopolo plaats. Reno maakt deel uit van het Nederlandse beloftenteam dat dan in actie zal komen. Denk overigens niet dat dit de laatste keer is dat je iets over kanopolo leest. In 2020 zal de vrij spectaculaire sport (bekijk de video hieronder maar) schitteren op de Olympische Spelen van Tokyo.

 

 

Beste zeilster van de planeet

Het succesverhaal van UvA-rechtenstudent Afrodite Zegers blijft voortduren. De 25-jarige zeiler won de voorbije week met haar bootgenoot Anneloes van Veen wederom een prestigieuze wedstrijd in de 470-klasse: de wereldbeker van Hyeras, aan de Franse Rivièra. Van de elf etappes waren Afrodite en Anneloes maarliefst zes keer de snelsten, een vrij bijzondere prestatie. Het Nederlandse duo bezet zowel in de wereldbekerstand als op de wereldranglijst een stevige eerste plek.

Lees meer over