Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Foe Yong Haai
actueel

Honderden HvA-studenten vragen aandacht voor haaien

Mina Etemad,
25 april 2017 - 13:58

Het gaat niet goed met de haai. Het kinderprogramma Zapp Your Planet vraagt aandacht voor deze bedreigde diersoort en wil kinderen oproepen om actie te voeren om haaien te beschermen. In samenwerking met NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds maakten ruim zeshonderd HvA-studenten van de opleiding media, informatie & communicatie video’s om te laten zien dat we ons moeten inzetten voor wat als het gevaarlijkste dier in de zee wordt gezien. 

Dat haaien ook nuttige dieren zijn, blijkt uit de video van het winnende team Foe Yong Haai, dat bestaat uit de studenten Esmée Golder, Zita Chengadu, Maud Kastelein, Sophie Pieters, Josephine Mensink, Akaar Muhamed, Wiebe Beckman en Michael Ansong. Zij laten zien dat slechts 1 procent van alle haaien gevaarlijk is en dat de andere 99 procent eigenlijk best lief is.

 

Vervolgens leggen ze met snoepjes uit hoe een afnemende haaipopulatie leidt tot grote verstoringen in het ecosysteem. Ook deden ze, geheel in stijl met hun naam, een spelletje met basisschoolleerlingen waarbij die eieren over een stuk strand moesten dragen op eetstokjes.

 

De winnende video komt 13 mei in de uitzending van Zapp Your Planet, maar is ook alvast hieronder te bekijken:

 

 

De nummer twee van team Ruby Flex is hier te bekijken en de nummer drie van team Haaitje voor een karweitje hier.