Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Mina Etemad
actueel

Video | ‘Studenten zullen altijd zeggen dat ze toe zijn aan vakantie’

25 april 2017 - 09:44

Studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) willen dat ze tussen blok 4 en blok 5 een week vakantie krijgen. Dit blijkt uit een enquête van de facultaire studentenraad. Folia vroeg studenten wat ze van dat voorstel vonden.

Het begon allemaal toen een lid van de opleidingscommissie aanklopte bij de facultaire studentenraad van de FNWI. Studiegenoten zouden door de lange vakantieloze periode tussen de kerst en de zomer zo vermoeid worden dat hun studieresultaten daaronder lijden. Zou de facultaire studentenraad dit onderwerp niet op de agenda willen zetten?

 

‘We besloten eerst een enquête te houden onder studenten om te kijken of dit probleem echt speelde,’ zegt raadsvoorzitter Esther de Boer (21, student biomedische wetenschappen). 85,1 procent van de 739 studenten die de enquête invulde zegt dat hun studieresultaten lijden onder de afwezigheid van een vakantie in het tweede semester. De meeste van hen zouden het liefst tussen blok 4 en blok 5 een week vakantie willen hebben.

 

Die studenten willen heus niet zoveel mogelijk vakantie, verzekert De Boer, ’70,8 procent van de ondervraagden zegt er een week zomervakantie voor op te willen offeren’.

 

De stemming
De studentenraad heeft contact opgenomen met de raden op andere faculteiten en met de Centrale Studentenraad van de UvA. ‘De jaarindeling wordt namelijk centraal geregeld en zelfs afgestemd met de VU,’ zegt De Boer. Ze hoopt dat ook op andere faculteiten enquêtes worden gehouden en dat er uiteindelijk een week vakantie komt tussen beide blokken. Folia keek alvast wat studenten op andere faculteiten van het voorstel vinden.

 

 

Presentatie: Evelien Frenkel

Camera en montage: Mina Etemad