Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Danny Schwarz
actueel

Tariq Sewbaransingh voorgedragen als nieuwe LSVb-voorzitter

Steffi Weber,
7 april 2017 - 12:45

Tariq Sewbaransingh, oud-UvA-student politicologie en voormalig voorzitter van de Centrale Studentenraad van de UvA, is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Hij wordt na Stefan Wirken en Jarmo Berkhout de derde voorzitter op rij die aan de UvA studeerde.

De huidige voorzitter Jarmo Berkhout bevestigt tegenover Folia berichtgeving van ScienceGuide dat Sewbaransingh is voorgerdagen om hem op te volgen. De leden moeten de benoeming zaterdagmiddag tijdens de algemene ledenvergadering nog goedkeuren. Sewbaransingh was CSR-voorzitter tijdens de Maagdenhuisbezetting van 2015, waar Berkhout als actievoerder aan voorste linie meestreed. Sewbaransingh stelde zich destijds terughoudend op en was niet erg zichtbaar.

 

Sewbaransingh (1992) heeft politicologie gestudeerd aan de UvA en volgt momenteel een master bestuurs- en organisatiewetenschap in Utrecht. Hij was onder meer lid van het Landelijk Aktie Komitée Scholieren (Laks) en zat in het bestuur van het Jongeren Netwerk Limburg. Hij werkte als communicatiemedewerker bij United World Colleges Nederland, de Nederlandse tak van een internationale beweging die zich inzet voor vrede en duurzaamheid door middel van onderwijs.

 

Aan de UvA was hij behalve CSR-voorzitter ook penningmeester van studentenpartij Mei. Vorig jaar zat hij in een commissie die onder leiding van Wim van de Donk de prestatieafspraken evalueerde. Folia publiceerde eerder een portret over Sewbaransingh. ‘Hij vindt het heel belangrijk om op te komen voor de belangen van studenten,’ zei een vriendin destijds over hem.

 

Sewbaransingh wil zelf niet ingaan op zijn voordacht voordat de leden over hem hebben gestemd.