Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: HvA
actueel

Verkiezingen voor CMR en vier deelraden op HvA

Henk Strikkers,
6 april 2017 - 11:18

Het is wederom niet gelukt om genoeg studenten te vinden voor alle deelraden van de HvA-faculteiten. Bij de faculteiten Digitale Media & Creatieve Industrie, Gezondheid en Techniek vinden volgende maand geen medezeggenschapsverkiezingen plaats.

Met 44 studenten die een stoeltje in de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA willen veroveren lijken het daar wederom spannende verkiezingen te worden. Voor de facultaire raden geldt dat een stuk minder.

 

Lege zitjes

Bij de faculteiten Digitale Media & Creatieve Industrie, Gezondheid en Techniek vinden geen verkiezingen plaats. Die laatste twee deelraden krijgen zelfs te maken met lege zitjes: bij Techniek blijft een van de negen zetels leeg, bij Gezondheid maar liefst vijf van de negen.

 

De faculteiten die wel verkiezingen organiseren (Bewegen, Sport & Voeding, Business & Economie, Maatschappij & Recht en Onderwijs & Opvoeding) zitten ook niet breed in hun kandidaten. Bij alle vier die faculteiten komt slechts één kandidaat niet in de raad terecht en de rest wel.

 

Tussentijdse verkiezingen medewerkers

Medewerkers worden anders dan studenten voor twee jaar verkozen in een medezeggenschapsraad. Desalniettemin waren er voor vier raden toch tussentijdse medewerkersverkiezingen gepland, omdat zij niet compleet zijn.

 

Bij de raden van de Faculteiten Bewegen, Sport & Voeding, Digitale Media & Creatieve Industrie, Onderwijs & Opvoeding en de deelraad Staven & Diensten hebben zich echter te weinig kandidaten gemeld om verkiezingen nodig te maken.

 

Mei

De verkiezingen voor de HvA-medezeggenschap vinden plaats van maandag 8 mei tot en met vrijdag 19 mei. Stemmen kan via kiesmr.hva.nl. De uitslag wordt op maandag 29 mei bekend gemaakt.