Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Danny Schwartz
actueel

FOO-decaan Ietje Veldman vertrekt

Henk Strikkers,
5 april 2017 - 11:10

Ietje Veldman, de decaan de HvA-faculteit Onderwijs & Opvoeding, vertrekt per 1 oktober als decaan. Dat meldt ze vandaag op de HvA-site en in een mail aan al haar medewerkers.

De Maastrichtse Ietje Veldman (65) werd vier jaar geleden benoemd als decaan van het toenmalig Domein Onderwijs & Opvoeding als opvolger van Marjan Freriks. Haar benoeming was omstreden, vanwege haar leeftijd (61 toen ze werd benoemd) en omdat ze geen doctorstitel had. De toenmalige domeinraad weigerde lang een standpunt in te nemen over haar voorgenomen benoeming.

 

Onder haar bewind werd onder meer het veelgeprezen lectoraat beroepsonderwijs over de doorstroming van vmbo naar mbo en hbo opgericht. HvA-rector Huib de Jong prijst Veldman voor haar bijdrage aan de stad. ‘Niet alleen heeft ze als faculteitsdecaan een duidelijke visie op de sector, maar ze heeft daarbinnen ook het onderzoeksprogramma Urban Education ontwikkeld dat kort geleden als speerpunt van de hogeschool is erkend.’

 

De HvA zegt snel te beginnen met de zoektocht naar een opvolger van VeldmanLees hier een uitgebreid profiel dat Folia maakte over Ietje Veldman.. Veldman zelf zegt dat het ‘na 42 jaar werken in het onderwijs nu tijd is voor iets anders’.

Lees meer over