Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Folia onderzoekt apart medium voor HvA

Altan Erdogan,
27 maart 2017 - 13:54

Nu de splitsing van de besturen van HvA en UvA officieel is, gaat Folia de mogelijkheid onderzoeken om per instelling een aparte nieuwsvoorziening te produceren. De komende maanden bekijkt de redactie samen met de hogeschool wat de beste opvolger van het tijdschrift Folia en de site Folia.nl is voor de HvA.

Folia (opgericht in 1948) bericht nu nog over zowel de HvA als over de UvA. De titel Folia blijft bestaan als nieuwsmedium voor de UvA, en zal in de toekomst weer helemaal gericht zijn op de ontwikkelingen rond de universiteit.

 

Eigen medium

Vanwege de bestuurlijke samenwerking tussen de instellingen werden in 2011 de afzonderlijke titels Havana (HvA, vanaf 1996) en Folia samengevoegd. Die ‘personele unie’ is na vijftien jaar per 1 maart beëindigd. In het verlengde daarvan zou een apart medium voor de hogeschool beter passen bij de eigen identiteit van de HvA.


In welke vorm en onder welke titel dit nieuwsmedium gaat werken, wordt nog onderzocht. Folia doet dit samen met medewerkers en studenten van de HvA, onder meer via enquêtes en gesprekken. Tegelijkertijd wordt bekeken hoe Folia als medium voor de UvA inhoudelijk kan worden versterkt.

 

Medewerkers of studenten die daar nu al ideeën over hebben, kunnen dat melden via redactie@folia.nl.