Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Fabrics for Freedom (cc, via Flickr)
actueel

UvA’er wint scriptieprijs van de vakbeweging

Henk Strikkers,
22 maart 2017 - 17:00

Jonne Bosselaar, die in 2016 succesvol de research master International Development Studies afrondde, heeft zojuist de scriptieprijs van de vakbeweging in de categorie universiteiten ontvangen. Die kreeg ze voor haar scriptie Patterns of Inequality: A case study on the labor agency of Bangalore’s garment workers.

Voor haar onderzoek verbleef Bosselaar vijf maanden in het Indiase Bangalore. Daar sprak ze onder meer vakbondsleiders, fabrieksbazen en arbeiders over de invloed die het Indiase kastensysteem heeft op het organisatievermogen van kledingarbeiders. Daarnaast deed ze nog literatuuronderzoek naar haar onderzoeksvraag.

 

UvA-alumnus Michiel Rive (master arbeidsrecht) kreeg een eervolle vermelding voor  zijn scriptie over het stakingsrecht. HvA-alumnus Emilie Laarhoven (toegepaste psychologie) was tweede in de categorie hogescholen met een scriptie over duurzame inzetbaarheid van werknemers.

 

Het is de tweede keer dat de scriptieprijs van de vakbeweging wordt uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van duizend euro verbonden, evenals ondersteuning bij het schrijven van een artikel voor een vakblad en een dag op pad met de FNV.