Foto: Alex van Heeswijk
actueel

Cafeïnerijke mueslireep van HvA'ers moet energydrink vervangen

Jasmijn Van Raemdonck,
20 maart 2017 - 09:11

Een mueslireep die je wakker houdt tijdens saaie lessen, dat is het idee achter Koffein. Vier HvA-studenten richtten tijdens de minor ondernemerschap hun eigen bedrijf op dat een mueslireep met cafeïne maakt. ‘Wij wilden een gezond product, beter dan dat fabrieksspul.’

Yvonne Hulscher (communicatie), Iris Boerée (voeding & diëtetiek), Yannick Bos (commerciële economie) en Yme Jeras (bedrijfseconomie) vonden elkaar ondanks hun diverse achtergronden in de gemeenschappelijke interesse voor gezonde voeding. ‘We waren een beetje aan het stoeien tot plots iemand zei: “Hé, misschien is het wel leuk om cafeïne in een reep te steken in plaats van steeds die ongezonde Red Bull te drinken”,’ vertelt Hulscher. ‘De modulecoördinator vond het meteen een goed idee.’

‘Studenten zijn op zoek naar gezondere alternatieven voor energydranken’

‘Frisdranken en suiker komen steeds meer onder vuur te liggen,’ legt Hulscher uit. ‘Wij hebben gemerkt dat ook studenten energiedranken steeds vaker afwijzen en op zoek zijn naar gezondere alternatieven.’ Om het recept te ontwikkelen, enquêteerden de ondernemers in spe daarom hun medestudenten. Hulscher legt uit dat zij aangaven een gezonde snack te willen met daarin noten, chocolade, havermout en gedroogd fruit. Het resultaat is daarom een soort van mueslireep geworden. ‘In iedere reep zit zo’n 200 mg cafeïne,’ verduidelijkt de student. Dat is bijna drie keer zoveel dan in een blikje energiedrank.

 

Momenteel zijn de studenten nog bezig met het maken van prototypen. Hulscher legt uit: ‘We hebben gemerkt dat door de cafeïne de smaak van de reep nog te bitter is. Dat moet dus worden aangepast.’ Voor deze laatste wijzigingen zijn de studenten nog volop in gesprek met de producenten. Zij hopen hun product medio mei op de markt brengen.