Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort | Prijs voor verliezende korfballers en handballers op drempel van unicum

Sebastiaan van de Water,
13 maart 2017 - 13:29

2017 is tot dusver deprimerend voor korfbalvereniging SKV Amsterdam. Zonder uitzondering eindigen de duels van deze studentenploeg in nederlagen. Als pleister op de wonde ontving ze onlangs de Project Plus Ace award.  

De Ace award, waar 500 euro aan is gekoppeld, is in het leven geroepen door de Stichting Studentensport Amsterdam. Zij reiken periodiek prijzen uit aan sportverenigingen met goede ideeën en plannen. Het bekroonde idee van SKV? Het wil graag investeren in hoogwaardige videoapparatuur, zodat ze hun eigen nederlagen nog eens terug kunnen kijken. Dat zijn er dit seizoen, na veertien duels, exact veertien.

 

Handballers op historische drempel

Er is veel gebeurd sinds 1964, het jaar dat US Handbal werd opgericht, maar nooit eerder speelden de Amsterdamse studenten in de eerste divisie. Daar lijkt verandering in te gaan komen, want US heeft nog maar één punt nodig om het kampioenschap inde tweede divisie veilig te stellen.


HvA’er sluit superseizoen succesvol af

De allerlaatste marathonschaatswedstrijd van het seizoen is gewonnen door HvA-student Niels Immerzeel (22). Hij kwam na tachtig rondjes als eerste over de lijn bij het NSK in Enschede. Immerzeel (Johan Cruyff Academy) bekroont daarmee een topseizoen, waarin hij onder meer de witte trui veroverde als grootste belofte binnen het marathonschaatsen.