Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Bart Lichtenveldt
actueel

Inbrekers slaan toe in REC-G terwijl studenten nacht doorhaalden

Redactie Folia,
8 maart 2017 - 09:23

Woensdagnacht is er ingebroken in gebouw G op het Roeterseiland terwijl de studentenredactie van het blad Spiegeloog werkte aan een zogenoemd nachtnummer. Uit de kamer van studievereniging Vereniging voor Studenten Psychologie te Amsterdam (VSPA) zijn zeker vier computers gestolen.

De inbrekers kwamen de kamer van de VSPA binnen via een ingeslagen ruit aan de kant van de Nieuwe Prinsengracht. Enkele kamers verderop werkte een redactie aan een speciaal nachtnummer van het blad Spiegeloog, een editie die binnen 24 uur wordt bedacht, geschreven en gelay-out. Onder hen was ook Folia-redacteur en voormalig Spiegeloog-hoofdredacteur Bart Lichtenveldt, die er was om voor Folia verslag te doen van het proces. ‘Ik was druk aan het nakijken toen de beveiliger onze redactieruimte binnenstormde: “Er moet nú iemand 112 bellen,” riep hij. “En kan er iemand meekomen?”’

‘Er moet nú iemand 112 bellen en kan er iemand meekomen?’

Lichtenveldt en de beveiliger renden naar de VSPA-kamer. ‘We hoorden gerommel achter de dichte deur. De beveiliger telde tot drie en zwaaide de deur open. Daar schoot een man over een tafel door het vernielde raam naar buiten.’ De beveiliger en Lichtenveldt probeerden de inbreker nog tot stoppen te brengen, maar zonder effect.

 

Omdat er mogelijk bloedsporen aanwezig zijn is de VSPA-kamer vandaag afgesloten. In de loop van de dag doet de politie forensisch onderzoek. De politie hoopt dat de VSPA aangifte doet. Het bestuur van de studievereniging wist echter nog niets van de inbraak, zo laat het aan Folia weten.

 

Derde keer

Het is niet de eerste keer dat er ingebroken wordt bij de studievereniging. In de zomer van 2016 gebeurde dat ook, en werden er eveneens computers meegenomen. Een paar maanden later gebeurde dat opnieuw.