Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Ka Wing Falkena
actueel

HvA-docent en twee UvA-docenten ontvangen Comeniusbeurs

Henk Strikkers,
6 maart 2017 - 16:18

HvA-docent Soemitro Poerbodipoero en zijn UvA-collega’s Inti Soeterik en Mieke Lopes Cardozo hebben vanmiddag van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap een Comeniusbeurs ontvangen. Die beurzen zijn bedoeld om onderwijsvernieuwing uit te voeren.

Poerbodipoero brengt studenten van zijn opleiding ergotherapie binnen het onderwijs met een buddyproject in contact met jonge asielzoekers en dat draagt volgens het ministerie ‘direct bij aan de vernieuwing en verbetering van hun onderwijs’.

 

Soeterik (universitaire pabo) zal met het platform Amsterdam United een module ontwikkelen over diversiteitsvraagstukken in het onderwijs en Lopes Cardozo (internationale ontwikkelingsstudies) laat de diverse groep studenten van de research master International Development Studies zelf een cursus ontwikkelen. ‘Door de studenten zelf aan het roer te zetten in het ontwikkelen van een cursus, worden ze uitgedaagd actief na te denken over hun eigen specifieke leerbehoeften,’ schrijft het ministerie.

 

De Comeniusbeurzen zijn bedoeld om het hoger onderwijs een vernieuwingsimpuls te geven. Dit jaar werden tien beurzen van 50.000 euro uitgereikt en de bedoeling is dat dit bedrag jaarlijks gaat groeien tot 20 miljoen euro. Voor deze beurzen wordt een deel van de opbrengsten van het leenstelsel worden gebruikt.