Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: www.uitslagen.nl
actueel

Sport Kort | HvA-docent wint NK, sabreuse succesvol

Sebastiaan van de Water,
6 maart 2017 - 11:16

De HvA is een Nederlands kampioen rijker. Nils Pennekamp, docent sport, management & ondernemen, greep dit weekend de winst bij het NK Cross in het modderige Amsterdamse Bos.

Pennekamp holde de gehele race van 2,7 kilometer op de tweede plek, achter raceleider Bas van Hooren. Pas in de laatste meters snelde de HvA-docent zijn concurrent voorbij. Daarmee kroonde Pennekamp zich voor de tweede keer in zijn loopbaan tot Nederlands kampioen korte cross.

Foto: Phanos
Nils Pennekamp (rechts) liep lang als tweede

Voor Pennekamp is winnen sowieso niets bijzonders. Hij is de regerend Nederlands kampioen run-bike-run, de voormalig Nederlands kampioen steeplechase, en vorige week won hij nog een duathlon op Mallorca.

Bij hetzelfde NK Cross behaalde UvA-alumnus Jill Holterman - ‘de snelste advocaat van Nederland’ - overigens zilver op de lange afstand van 7,2 kilometer.

 

Medailleregen voor zwaardvechtende UvA-student

‘Het leukste aan schermen is dat je onenigheid kunt beslechten zoals het hoort: met een duel,’ vertelde Corine van Emmerik twee jaar geleden aan Folia. Er is een grote kans dat de UvA-student dit jaar weinig last heeft van tegenspraak. De sabreuse van Esprit won vorige maand het X-systra toernooi in Parijs, hakte zich twee weken geleden naar winst bij het Delftse Tegeltjestoernooi, en veroverde dit weekend in Eindhoven goud bij het Nederlands studentenkampioenschap schermen.