Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Docent van het Jaar-verkiezing moet ‘persoonlijker’ worden

Willem van Ewijk,
14 februari 2017 - 09:01

UvA-studenten kunnen vanaf vandaag weer een docent nomineren voor de titel ‘Docent van het Jaar’. De organisatie vraagt ze dit jaar voor het eerst om hun voorkeur te motiveren, zodat de verkiezing een ‘persoonlijker’ karakter krijgt.  

De verkiezing die georganiseerd wordt door de Centrale Studentenraad en studentenvakbond Asva moet persoonlijker zijn dan eerdere jaren. Gedurende de twee weken dat studenten een docent van hun faculteit kunnen nomineren wordt ze gevraagd om hun keuze te motiveren. De commentaren worden verzameld en als persoonlijke boodschap overgedragen aan alle docenten die genomineerd zijn.

 

‘Het was tot nu toe nog te veel een beauty-contest,’ zegt Asva-voorzitter Henriëtte Hoogervorst. ‘De verkiezing moet er nu nog meer voor gaan zorgen dat docenten worden gestimuleerd persoonlijk en betrokken onderwijs te geven.’ Dit jaar zal er ook een intensieve campagne worden georganiseerd om studenten op te roepen hun docenten te beoordelen door te gaan stemmen.

Onderdeel van de campagne

Faculteiten

Net als voorgaande jaren zullen de stemmen per opleiding worden gewogen. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal studenten en docenten op die opleiding. Een docent van een kleinere opleiding heeft minder stemmen nodig dan een docent van een grotere opleiding om op zijn faculteit genomineerd te worden.

 

De genomineerden gaan vervolgens met het College van Bestuur, leden van de CSR en Asva dineren. Tijdens dat diner zullen ze in gesprek gaan over het onderwijs en docentschap aan de UvA. Begin april zal een jury van studenten bepalen wie zich Docent van het Jaar 2017 mag noemen. Vorig jaar ging scheikundige Bas de Bruin er met de titel vandoor.