Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Instagram
actueel

Sport Kort | Sterkste tandarts van Nederland pakt gouden plak

Sebastiaan van de Water,
13 februari 2017 - 10:56

Patrick Cronie (27) is vermoedelijk de sterkste tandarts die Nederland rijk is. De kogelstoter en UvA-student tandheelkunde wierp dit weekend bij het NK indoor atletiek de metalen bal het verst van alle deelnemers: 19,24 meter.

Marlies van Haaren (26) wist zichzelf het hoogst te werpen, bij het NK indoor atletiek in Apeldoorn. Dankzij een evenaring van haar persoonlijk record (1,76 meter) won de AMC-promovendus goud bij het hoogspringen. Ook hardloper Madiea Ghafoor (24, Johan Cruyff Academy), zette een bijzondere prestatie neer. Zij won zilver op de 60 meter én goud op de 400 meter.


Ten slotte veroverde UvA-student natuurkunde Luuk Wagenaar (22), vorige maand nog gekozen tot Nederlands jeugdtrainer van het jaar, een zilveren medaille op de 1.500 meter. Hij kwam in de eindsprint drie tienden van een seconde te kort voor goud.

Sanne Veldkamp

Squasher mag eindelijk thuis spelen

Sanne Veldkamp reist welhaast wekelijks Europa rond – van Oekraïne tot Schotland – om mee te doen aan internationale squashtoernooien. De 19-jarige HvA-student (International Sports Management & Business) houdt zo van squash dat ze daarnaast competitiewedstrijden speelt voor een Nederlandse én een Franse club. Dit weekend mocht Sanne zowaar het vliegtuig laten staan, want het NK Squash stond op de kalender.

 

De student reikte in Zoetermeer tot de kwartfinale, waar ze werd uitgeschakeld door de latere winnaar Tessa ter Sluis. Sanne Veldkamp bezet momenteel de 146e plek op de squash wereldranglijst. Een jaar geleden stond ze nog 192e.