Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Monique Kooijmans
actueel

‘UvA internationaalste universiteit van Nederland’

Henk Strikkers,
1 februari 2017 - 10:00

De Universiteit van Amsterdam is volgens het Britse vakblad Times Higher Education (THE) de internationaalste universiteit van Nederland. De UvA staat op plek 38 in de THE’s international ranking, ver voor de Universiteit Utrecht op plek 59.

De UvA en de UU zijn de enige twee Nederlandse universiteiten in de ranglijst van 150 universiteiten voorkomen. De ranglijst wordt aangevoerd door het Zwitserse Eidgenössische Technische Hochschule in Zürich, voor de eveneens Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Lausanne.

 

De ranglijst is gebaseerd op vier factoren die alle even zwaar wegen. Dat zijn het percentage internationale studenten, het percentage internationale staf, het aantal publicaties van wetenschappers waar minimaal één internationale coauteur aan meewerkt en de ‘international reputation‘. Dat laatste wordt onderzocht door de waardering van buitenlandse wetenschappers voor een bepaalde universiteit af te zetten tegen de waardering van nationale wetenschappers voor die universiteit.