Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Folia
actueel

Folia 16 is er!

Altan Erdogan,
25 januari 2017 - 13:00

Alle stemmen zijn geteld, de dwarsverbanden zijn gelegd en de conclusies zijn getrokken. De langverwachte uitslagen van het raadgevend referendum door de commissie Democratisering & Decentralisering aan de UvA zijn deze week bekend geworden. Folia publiceert in het magazine de eerste uitslagen en trekt enkele conclusies met de hoofdrolspelers.

Hij publiceerde al eens het boek Seks moet je leren, maar wat bleek? De gemiddelde Nederlander is op dat vlak nog helemaal niet uitgeleerd. Hoofd seksuologie Rik van Lunsen schreef met Ellen Laan (beiden AMC) Seks!, met daarin de laatste inzichten over hoe het hoort tussen de lakens. Overigens is dat laatste voor iedereen anders, en is de humor bij dit onderwerp volgens Lunsen af en toe ver te zoeken, vertelt hij in een interview. Tips? Richt je op plezier en práát, over je wensen en je grenzen.


Veel studenten van UvA en HvA kennen asielzoekers vooral uit het nieuws. In het dagelijks leven komen ze amper een vluchteling tegen, laat staan dat ze iets voor ze kunnen betekenen. The Human Startup doet daar iets aan, koken voor Syriër Attar bijvoorbeeld. Die heeft de smaak te pakken, en wil nu ook wel eens in de schommel van de A’dam Tower.


Met het bijspijkeren van studenten valt veel geld te verdienen. Uit een dossier deze week in Folia wordt duidelijk dat het een markt is waar inmiddels miljoenen in omgaan. Opvallend: voor de bètavakken is nog niet zo veel animo.


Als je studieresultaten tegenvallen, kan dit ook een heel andere oorzaak hebben: slaaptekort. Hartstikke leuk voor je virtuele vrienden, dat je dag en nacht ‘aan’ staat en bereikbaar bent met smartphone en tablet. Helaas is wetenschappelijk bewezen: het blauwe licht brengt je slaapritme volledig in de war. Niet zo gek dat je ’s ochtends niet uit je bed kunt komen en af en toe bij het tentamen zit te tollen.

Lees meer over