Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Update: REC-B/C/D blijft hele dag dicht

Dirk Wolthekker,
17 januari 2017 - 09:22

Een grote stroomstoring heeft vannacht en vanochtend grote delen van de stad lamgelegd, waaronder UvA en HvA. Inmiddels is de stroom weer opgestart en kan er gewoon onderwijs plaatsvinden, behalve in de gebouwen B, C en D van de Roeterseilandcampus.

Het grote gebouw op de Roeterseilandcampus is vanwege de storing dicht. De overige gebouwen van UvA en HvA zijn weer open en colleges gaan zo veel mogelijk door, laten beide instellingen weten. Voor verplichte colleges en tentamens geldt overmacht. Studenten kunnen met vragen terecht bij hun eigen opleiding.

 

ICT services meldt dat op het hele Roeterseiland, in het P.C. Hoofthuis, de Artisbibliotheek en bij Bijzondere Collecties nog geen stabiele internetverbinding is. De Student Service Desk is door de storing ook nog niet bereikbaar.

 

Vermoedelijk komen studenten en medewerkers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer te laat en kunnen zij de gebouwen van UvA en HvA lastig bereiken. De NS heeft laten weten dat de gehele dienstregeling in de war is en raden reizigers aan het reizen naar en van Amsterdam, Utrecht, Schiphol en Lelystad uit te stellen.

 

Update 09.38 uur

De Student Service Desk is telefonisch weer bereikbaar. Ook is de balie in gebouw E van de Roeterseilandcampus weer open. De gebouwen B, C en D zijn nog steeds gesloten en nog niet duidelijk wanneer opstart mogelijk is. Er wordt gekeken naar eventuele omroostering.

 

Update 12.15 uur

Het REC-B/C/D-gebouw blijft de rest van de dag gesloten. Harold Swartjes. directeur van Facility Services, laat weten dat dat gebouw ‘voor een belangrijk deel afhankelijk van de Centrale Energievoorziening van de UvA.’

 

De stroomvoorziening van B/C/D is dus deels afhankelijk van netstroom en deels van een eigen energievoorziening van de UvA. ‘Die energievoorziening is ontregeld en er is geen zicht op wanneer die weer gaat werken,’ vertelt Swartjes. Tot die tijd heeft ook het J/K-gebouw geen verwarming.

 

Ook wifi-netwerk eduroam geeft op de Binnenstadscampus, Roeterseiland, de Amstelcampus en de Leeuwenburg nog steeds storingen, maar deze staan los van de problemen in de Centrale Energievoorziening. Die storing begon met de stroomstoring en daardoor zou het wifinetwerk zijn ontregeld. Er is geen zicht op de oorzaak, laat de afdeling ICT Services weten. ‘Wel heeft het de hoogste prioriteit.’