Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Sport Kort | UvA/HvA wint Vondelparkloop, Kaars kieskeurig

Sebastiaan van de Water,
16 januari 2017 - 09:50
Betreft
Deel op

Op sportgebied werken UvA en HvA nog altijd goed samen, bleek dit weekend. Zoals altijd hebben de UvA/HvA-teams namelijk de Vondelparkloop gedomineerd.

Zes teams vol UvA/HvA-lopers begonnen dit weekend aan de tien kilometer lange businessrun van de Vondelparkloop. Dankzij vaste lopers als Adam Booij (docent economie, UvA) en Jurian Glas (medewerker sociale wetenschappen, UvA) behaalde het kwintet van team 1 de vertrouwde eerste plaats. Ook team 2 en 3 eindigen in de top vijf.

 

De snelste UvA/HvA-loper was Gert Brinkman. De kersverse alumnus sportmarketing, management & ondernemen kwam na 34:40 over de finish, goed voor de tweede tijd van de dag.

 

Studerende volleybaldames verslaan topclub

Het damesteam van de Amsterdamse studentenvolleybalvereniging US heeft voor een stunt gezorgd in het nationale bekertoernooi. US, dat uitkomt in de tweede divisie, versloeg in de kwartfinale eredivisionist Peelpush uit Limburg. In de halve finale wacht een nog sterkere opponent: regerend landskampioen VC Sneek.

 

Dennis Kaars zegt Telstar af

UvA-student communicatie Dennis Kaars (28) voetbalt nog altijd in de derde divisie, bij ASV De Dijk. Nadat twee maanden geleden een droomtransfer naar eredivisieclub Sparta afketste, kreeg de topscorer in de winterstop de kans om dan in elk geval naar Jupiler League-club Telstar te verkassen. Dat zag Kaars echter niet zitten. De doelpuntenmachine bleek bovendien te duur voor de club uit Velsen.

 

HvA-student Bert Steltenpool (22) voetbalt wel in de Jupiler League. De spits kende een matig 2016, maar is 2017 voortvarend begonnen. Vrijdagavond scoorde hij een belangrijke goal voor Volendam tegen Almere City (2-2).

Lees meer over