Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

UvA stelt Linda van Exter aan als nieuwe studentenassessor

Laura Cardona,
23 december 2016 - 16:23

Linda van Exter, onderzoeksmasterstudent Geschiedenis en bachelorstudent Onderwijskunde, wordt de nieuwe studentenassessor van het College van Bestuur (CvB). Ze werd vrijdag door het CvB benoemd en zal vanaf januari een jaar lang de functie bekleden.

Volgens de sollicitatiecommissie, bestaande uit leden van de Centrale Studentenraad (CSR), het College van Bestuur (CvB) en de Raad van Toezicht, was Van Exter de perfecte kandidaat voor de functie. Karen Maex omschrijft Van Exter als ‘enthousiast, sterk betrokken en goed geïnformeerd’. Van Exter is onder anderen als voormalig lid van de Centrale Studentenraad en studentenassessor van de Graduate School of Humanities dan ook geen onbekende aan de UvA.

 

Van Exter: 'Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat de UvA een plek is waar alle docenten, onderzoekers en ook studenten zich thuis voelen.' Als assessor wil ze er daarom voor zorgen dat de studentenstem op elke plek goed gehoord wordt.

 

Van Exter wordt de opvolgster van Lianne Schmidt, die van september 2015 tot januari 2016 de eerste studentenassessor was van het CvB. De functie is in het leven geroepen om studenten deel te laten nemen in het nadenken over het centrale beleid dat er op de universiteit gevoerd moet worden. Op Van Exters takenlijstje komen onder anderen het bijwonen van vergadering van het CvB te staan, evenals het plaatsen van onderwerpen op de bestuurlijke agenda. Van Exter zal zich daarbij focussen op onderwijs- en studentgerelateerde onderwerpen.