Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Sandra Hazenberg
actueel

Lintje voor vertrekkend AMC-baas Levi

Dirk Wolthekker,
19 december 2016 - 11:55

Marcel Levi, de binnenkort vertrekkende bestuursvoorzitter van het AMC, is afgelopen vrijdag door burgemeester Eberhard van der Laan koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

‘De heer Levi is dertig jaar betrokken bij het AMC en vanaf zijn eerste kennismaking als student heeft hij zich op vele manieren voor het AMC ingezet. Ook werd hij als docent erg gewaardeerd, hij werd drie keer verkozen tot beste docent,’ heeft de gemeente in een persverklaring laten weten. Van der Laan speldde de onderscheiding hoogstpersoonlijk op bij Levi. Eerder deze maand werd hij door weekblad Elsevier uitgeroepen tot ‘Nederlander van het Jaar’, niet alleen vanwege zijn verdiensten voor het AMC, maar ook omdat hij afgelopen zomer anoniem een nier heeft gedoneerd.

 

Levi studeerde en promoveerde aan de UvA, werd internist en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen en publiceerde ruim zevenhonderd wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften. In 2010 volgde hij Louise Gunning op als voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde. Bijzonder aan Levi is dat hij dagelijks voor dag en dauw opstond om op de racefiets naar zijn werk te gaan. Bovendien is hij naast zijn bestuurswerk altijd ‘dokter’ gebleven en was hij wekelijke aanwezig op de poli van het AMC.

 

Levi vertrekt per 1 januari naar Londen, waar hij bestuursvoorzitter wordt van de groep ziekenhuizen die is samengevoegd onder de naam University College London Hospitals.

Lees meer over