Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Vier UvA’ers ontvangen Europese miljoenenbeurs

Henk Strikkers,
13 december 2016 - 14:09

Vier onderzoekers van de UvA hebben een Consolidator Grant van de European Research Council (ERC) ontvangen. Ben Freivogel, Guy Geltner, Christa Testerink en Gijs van den Brink zijn de gelukkigen.

Freivogel werkt bij het Institute of Physics (IoP) van de UvA en krijgt de beurs om een onderzoek te doen met de wonderlijke titel ‘Quantifying Quantum Gravity Violations of Causality and the Equivalence Principle’. Hoogleraar middeleeuwse geschiedenis Guy Geltner gaat onderzoek doen naar de gezondheid van het verstedelijkte Europa in de dertiende, veertiende en vijftiende eeuw.

 

Van den Brink is werkzaam bij het AMC, hij ontvangt de beurs voor een onderzoek naar ‘the unfolded protein response in stem cell fitness and tumor suppression.‘ Testerink is werkzaam bij het Swammerdam Institute for Life Sciences en zal onderzoeken hoe planten zout aanvoelen.

 

De ERC Consolidators zijn beurzen van 2 miljoen euro die worden uitgekeerd voor onderzoeken die maximaal vijf jaar duren. Ze zijn de Europese tegenhanger van de Vidi-beurzen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).