Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Bob Bronshoff
actueel

Video | Tosti's bouwen met Nederlands bekendste foodblogger

Maartje Geels,
30 november 2016 - 11:26

Ex-HvA'er Leonie ter Veld startte een paar jaar geleden met haar blog ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’. Een foodblog, maar dan voor hongerige thuiskoks die geen zin hebben om uren in de keuken te staan. Er volgde een pop-uprestaurant en twee kookboeken maar Leonie verwierf pas echte bekendheid met haar exotische tostirecepten. En dus bakte Folia met haar een tosti.

 

Camera & montage: Leoni Nijland

 

Zin gekregen om zelf te bakken? Mooi. Leonies appeltaarttosti maak je met wat wit brood, een appel, kaneel en suiker.

- Snij de appel in dunne schijfjes. Maak ze niet te dik, want dan worden ze onder het tosti-ijzer niet goed warm.
- Beleg één witte boterham met appelschijfjes.
- Sprenkel wat suiker en kaneel over de belegde boterham.
- Leg een tweede boterham op je belegde snee, en leg de tosti een paar minuten in een tosti-ijzer. Als je geen tosti-ijzer hebt, kun je de tosti ook in een pan opbakken. Voilà, je hebt een lekkere snack voor koude winterdagen.

 

Meer zin in een hartige maaltijdtosti? Volg dan Maartjes recept. Daarvoor heb je filet americain, taugé, ui, sambal en kaas nodig.
- Snij één ui in kleine stukjes or dunne ringen. Smeer een flinke hoeveelheid filet americain op een boterham. Strooi er daarna een handje gesneden uitjes overheen.
- Beleg een tweede boterham met kaas en smeer over de kaas een royale hoeveelheid sambal.
- Maak de filet-zijde af met wat taugé en druk de boterham met kaas stevig op de boterham met vlees.
- Bak de boterhammen een paar minuten in een tosti-ijzer of in een pan tot de filet americain goed warm is. Die krijgt dan een bruine kleur. Done!


Meer Leonie? Check dan Folia 11! Nog meer (tosti)recepten vind je bovendien in het tweede kookboek van Leonie. Kans maken op een exemplaar? Doe dan mee aan de prijsvraag van deze week!