Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Vincent Boon
actueel

Hans Romijn volgt Marcel Levi op als voorzitter AMC

Willem van Ewijk,
20 oktober 2016 - 15:00

Internist Hans Romijn (61) is benoemd tot bestuursvoorzitter van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde. Hij volgt Marcel Levi op, die Chief Executive wordt van University College Londen Hospitals.

Romijn is sinds 2010 hoofd van de afdeling inwendige geneeskunde van het AMC. Ook is hij hoogleraar inwendige geneeskunde aan de UvA.

 

Eerder werkte Romijn als hoogleraar in Leiden. Het AMC noemt hem een ‘productief onderzoeker’. Zo zou hij auteur zijn van ruim 540 wetenschappelijke artikelen. Romijn was lid van de commissie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) die de prestigieuze Vidi-beurzen uitreikt. Romijn zal per 1 december beginnen aan zijn nieuwe taken als bestuursvoorzitter en decaan.

 

Mannelijke decanen

Het is opvallend dat een week na de presentatie van de commissie Diversiteit alle faculteiten een witte man als decaan hebben. Dat is al lang niet meer voorgekomen bij de UvA. Eén van die zeven, Peter van Tienderen, is interim-decaan van de bètafaculteit. Hij is de tijdelijke vervanger van Karen Maex, die sinds 1 juni rector magnificus van de UvA is. Naar een definitieve vervanger van Maex wordt op dit moment gezocht.