Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: FSR
actueel

Studentenraad Rechtsgeleerdheid gaat in het Engels vergaderen

Louisa Bergsma,
22 juli 2016 - 07:45

De studentenraad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zal komend collegejaar voor het eerst in het Engels vergaderen. Dat is besloten omdat een van de raadsleden onvoldoende Nederlands spreekt.

De Duitse Marlene Straub volgt de Engelstalige bachelor PPLE en is onlangs verkozen in de facultaire studentenraad van de rechtenfaculteit (FSR). Aangezien de Duitse onvoldoende Nederlands spreekt, hebben de leden van de studentenraad onderling afgesproken dat er bij de vergaderingen binnen de raad Engels gesproken zal worden.

 

‘Wij vinden het zelf geen enkel bezwaar om in het Engels te vergaderen, we zijn immers een internationale universiteit,’ zegt Maurits van de Sande, vanaf september voorzitter van de FSR. ‘Bij PPLE zitten veel Engelstalige studenten, het is bezwaarlijk als zij geen deel kunnen nemen aan de studentenraad.’ De FSR zal regelmatig vergaderen met decaan André Nollkaemper en de onderwijsdirectie. Met hen zijn echter nog geen concrete afspraken gemaakt. Na de zomer zullen de FSR en Nollkaemper hierover in gesprek gaan.

‘Wij vinden het geen enkel bezwaar om in het Engels te vergaderen’

Andere faculteiten

Op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is de voertaal voornamelijk Nederlands, aangezien de meeste studies betrekking hebben op Nederlands recht. In 2014 is de Engelstalige bachelor PPLE als eerste Engelstalige bachelor op de faculteit geïntroduceerd. Daarnaast zijn er tien Engelstalige masterprogramma’s, deze zijn vooral gericht op internationaal en Europees recht.

 

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde was tot nu toe de enige faculteit met internationale studenten in de studentenraad. Zij vergaderen al enige tijd in het Engels. Het is ook de enige studentenraad met een volledig Engelse website.

 

Bij geneeskundefaculteit en bij tandheelkunde blijven de vergaderingen voorlopig in het Nederlands. Op die faculteiten is het grootste deel van het onderwijs dan ook in het Nederlands, waardoor er vrijwel geen internationale studenten te bekennen zijn.

 

Dit bericht is op 25 juli om 9:55 uur aangepast. Eerder werd abusievelijk vermeld dat ook de studentenraad van de geesteswetenschappenfaculteit in het Engels vergaderde.