Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: All4Running
actueel

Sport Kort | Zusjes De Witte naar Olympische Spelen

Sebastiaan van de Water,
18 juli 2016 - 12:30

De lijst met studerende Olympiërs is afgelopen week weer gegroeid. Ditmaal wisten twee hardlopende zusjes een ticket naar Rio af te dwingen.

De UvA en HvA zijn beide weer een Olympiër rijker. De hardlopende zusjes Laura en Lisanne de Witte plaatsten zich vorige week tijdens het EK atletiek definitief voor het Olympische estafette-nummer 4 x 400 meter. Laura (21) studeert Voeding en Diëtiek op de HvA. Haar grote zus Lisanne (23) rondde vorig jaar de bachelor Communicatiewetenschap af aan de UvA.

 
Waterpolo fiasco in Rijeka

De Amsterdamse studentenwaterpolovereniging JAWS genoot vorige week de eer om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese Universiteitsspelen in de Kroatische stad Rijeka. De prestaties van de Amsterdamse studenten vielen echter licht tegen: ze verloren al hun wedstrijden. Desondanks overheerste na afloop tevredenheid bij JAWS: ‘Man, wat was het genieten. (...) Het was een fantastisch avontuur, we zullen het nooit, nooit vergeten,’ liet de vereniging weten op haar Facebookpagina.

 

Schakers beheersen Science Park

Meestal zijn het snelle, sterke en sportieve studenten die sportcentrum Universum op het Science Park domineren. De gehele voorbije week waren het echter vooral de slimsten van alle studenten die zich lieten zien in het sportbolwerk. Waarom? Op het Science Park vond het Amsterdam Science Park Schaaktoernooi plaats. De deelnemende UvA-studenten hadden geen schijn van kans tegen de Russische grootmeester Evgeny Alekseev, die het toernooi won. Opvallend was de vijfde plaats voor het vijftienjarige Nederlandse talent – en ongetwijfeld toekomstig student – Lucas van Foreest.