Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Lessen DMCI blijven in de buurt van Theo Thijssenhuis

Willem van Ewijk,
8 juli 2016 - 16:28

De faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie (DMCI) van de Hogeschool van Amsterdam krijgt komend jaar de beschikking over drie lokalen in de Leeuwenburg, en negen lokalen op het Roeterseiland. Daarmee lijkt een verhuizing naar Amsterdam Zuidoost van de baan.

DMCI heeft door het toegenomen aantal studenten komend collegejaar twaalf extra leslokalen nodig. Even leek het erop dat een deel van de lessen van de faculteit zouden moeten verhuizen naar de Fraijlemaborg in Amsterdam Zuidoost. Docenten van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) waren bang dat de kwaliteit van het onderwijs daaronder zou lijden. Ze tekenden protest aan bij decaan Geleyn Meijer en directeur bedrijfsvoering Saskia Goedhard. Ook de opleidingscommissie en faculteitsraad spraken zich uit tegen een opsplitsing van het onderwijs over twee locaties die ver uit elkaar liggen.

 

Nu heeft de faculteit een alternatief gevonden. De opleiding Media Informatie en Communicatie krijgt beschikking tot drie lokalen op de Leeuwenburg, niet ver van het Theo Thijssenhuis op de Amstelcampus waar de faculteit nu is gevestigd. De ICT-opleiding krijgt samen met CMD negen lokalen op de Roeterseilandcampus van de UvA. Een woordvoerder van DMCI benadrukt dat deze campus, een locatie van de UvA, op tien minuten lopen van het Theo Thijssenhuis ligt. Het College van Bestuur van de UvA en de HvA moet de plannen van de faculteit nog goedkeuren.