Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Julien Walkotte
actueel

Hoe je cum laude met dj-carrière combineert

Carlijn Schepers,
25 juni 2016 - 10:37
Betreft
Deel op

Cum laude slagen op het gymnasium én wat afreizen als hardcore-dj: voor de zeventienjarige Joran van Weel is het ‘gewoon een kwestie van goed plannen’. In september start hij met de studie Natuur- en Sterrenkunde aan de UvA.

Van Weel slaagde cum laude met drie tienen, zeven negens en vier achten van het Bredero Lyceum in Amsterdam-Noord. En dat terwijl hij naast zijn schoolwerk de afgelopen jaren als dj Your-On op verschillende festivals in binnen- en buitenland draaide. Het gaat hem makkelijk af: ‘Het optreden zelf kost niet veel tijd, een uurtje of twee. Vooral het proces van het maken van de muziek is tijdrovend. Maar het is prima te combineren met school,’ aldus Van Weel.

Hij wist op zijn vijfde al dat hij dj wilde worden. ‘Mijn destijds tienjarige broer kreeg een dvd van Tiësto en sinds dat moment droom ik ervan dj te worden.’ Op zijn negende kocht hij twee goedkope cd-spelers en een mengpaneel. ‘Ik kreeg veel publiciteit doordat ik, na een brutaal mailtje, elke maand een live-set mocht draaien op Thunderdome Radio.’ Sindsdien treedt Joran regelmatig op als hardcorde-dj. Op zijn twaalfde draaide hij al in Frankrijk.

 

‘Ik vind het heel leuk, want het is toch een wereld die gedomineerd wordt door oudere mensen. En ik kom erdoor op heel veel plekken. Ik heb bijvoorbeeld opgetreden in Rusland, Schotland, België en Duitsland.’

 

Goede balans
Na de zomer start Van Weel met de studie Natuur- en Sterrenkunde aan de UvA. Maar ook die denkt hij prima te kunnen combineren met zijn carrière als dj. ‘Zolang je een goede balans vindt, kan het prima naast elkaar.’ De komende zomer heeft Van Weel niet veel optredens gepland. ‘Het festivalseizoen is begonnen en door de examens had ik toch niet genoeg tijd om daar binnen te komen. Straks in de herfst ga ik weer optreden.’

Lees meer over