Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Youtube
actueel

Sport Kort | UvA'er wint NK kogelstoten, HvA'er in Finding Dory

Sebastiaan van de Water,
20 juni 2016 - 12:47

Het zijn geen horlogemakers, maar tandartsen moeten ontegenzeggelijk heel precies te werk kunnen gaan. UvA-student tandheelkunde Patrick Cronie (Acta) beschikt daarnaast echter over veel brute kracht, zo bewees hij dit weekend in het Olympisch Stadion.

Met absolute overmacht won Patrick Cronie (26) dit weekend het onderdeel kogelstoten bij het NK atletiek. Met zijn eerste worp liet hij de kogel 17,40 meter verder in het zand ploffen. Geen van de andere deelnemers kwam nog in de buurt van die afstand. Voor zijn eigen vermaak wierp Cronie de kogel daarna nog naar 18,60 meter.

 

Joost Reijns in Pixar-film Finding Dory

Het is nog niet zeker of mensen hem deze zomer tijdens de Olympische Spelen in actie zullen zien, maar JCU-student Joost Reijns weet wel zeker dat hij deze zomer te hóren zal zijn in de bioscoop. Samen met andere Nederlandse topzwemmers, zoals Sebastiaan Verschuren en Inge Dekker, dook Reijns onlangs de studio in om enkele stemmen in te spreken voor de nieuwe Pixar-film Finding Dory, het vervolg op Finding Nemo. De zwemmers zijn onder meer te horen als een school vissen. De film gaat op 29 juni in première, tijdens de week van de Zwem4daagse. 
 

Klimwedstrijd op Science Park
Terwijl vrijwel heel sportief studentenland in Groningen deelnam aan het GNSK, organiseerden de alpinisten van ASAC hun eigen wedstrijdje. In de klimhal van Science Park vonden de Open Clubkampioenschappen plaats. De eindwinnaars kwamen van buitenaf: Leon Diependaele, die net zijn vwo-diploma heeft behaald, won bij de heren, en Florien Sjoerdsma bij de dames. 

 

De titel van ASAC-clubkampioen ging naar de hoogste geklasseerde ASAC-leden in de eindstand. Bij de heren was dit Stan Bovenschen (21), UvA-student natuurkunde, die als vijfde eindigde, en bij de dames Liene van der Berg (23), die aan de UvA een master logica volgt en als tweede eindigde.