Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Mats van Soolingen
actueel

Folia 25 is er

Mirna van Dijk,
13 april 2016 - 06:00
Betreft
Deel op

Carolina (18) en Natascha (20) studeren allebei media, informatie en communicatie én doen mee aan dezelfde missverkiezing in Flevoland, de jongste dingt naar de titel Miss Teen en de ander doet mee als Miss Beauty. We gingen met ze mee op catwalktraining (‘vergeet die heupen niet!’) en vroegen ze naar hun verwachtingen over de wedstrijd: ‘Ik zal geen meiden wegduwen voor de winst, maar ik ga zeker voor die titel.’

Wie ook veel catwalks heeft gezien, maar dan niet als model, is oud-Amfi-docent Linnemore Nefdt. ‘De navelstreng is nog niet doorgeknipt,’ zegt Nefdt, die onlangs afscheid nam van het instituut waar ze 25 jaar werkte. Ze blijft studenten met raad en daad bijstaan – bij voorkeur op het gebied van duurzaamheid in de mode-industrie. ‘Ik word niet goed als ik mensen met van die volle tassen van Primark zie lopen.’

 

Een andere populaire docent van de HvA gaat hopelijk nog lang niet weg: Freke Heideman won vorige week de titel Docent van het Jaar. Ze wordt door studenten op handen gedragen en ziet het als haar missie om alles uit zichzelf en haar studenten te halen. ‘Ze kent iedereen bij naam en weet van iedereen waar ze stage lopen en wat ze later willen doen,’ vertelt een van haar studenten.

 

Betrokken docenten zijn één ding, betrokken studenten zijn ook nodig voor het welslagen van een opleiding. Daarom heeft de HvA besloten om de centrale introductie dit jaar grootser en meeslepender te gaan aanpakken. Want, zo zegt decaan en initiatiefnemer Willem Baumfalk, een student die betrokken is bij de opleiding is een blije student en een blije student is een succesvolle student.

 

Verder: geld en studenten – een veelbesproken relatie. Ben jij een big spender of een miep kniep? Laat je je ouders je vakantie betalen of zet je gewoon de superstufi aan?

 

Lees dat en meer in Folia 25 die vanaf vanmiddag in de bakken ligt.

 

 

Lees meer over