Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Debby Gerritsen
actueel

Folia 24 is uit

Mirna van Dijk,
23 maart 2016 - 06:00
Betreft
Deel op

Het is haast niet meer bij te benen voor de meeste mensen: welke posities in het CvB zijn er precies vacant? Wie is er opgestapt? Welke namen doen de ronde voor welke banen? Alles over de bestuurlijke chaos in een overzicht.

Op 15 maart bleek dat er in de bestuurstop van UvA-HvA een behoorlijk goed ingevoerde mol zat: NRC bracht naar buiten wie er zoal gesolliciteerd hadden naar de positie van rector en voorzitter, en meldde als klap op de vuurpijl dat de joviale vicevoorzitter van UvA-HvA Hans Amman zijn biezen zou pakken. In de nieuwe Folia profielen van beoogd rector Karen Maex en beoogd voorzitter Geert ten Dam, en een analyse van de twee jaar die Hans Amman in het bestuur zat.

 

Rachel Visser geeft schrijfles in Crea en schrijft zelf ook. Voor een roman over bootvluchtelingen in Italië was aanvankelijk geen belangstelling, dus besloot ze het te laten crowdfunden, waarna haar boek toch bij een uitgever onder de aandacht kwam. In Hemels land beschrijft ze het leven van vier personen die allemaal om verschillende redenen op drift zijn geraakt, en wil ze aantonen dat het begrip ‘vluchteling’ heel relatief is. 


Verder: waarom zijn alle AUC-studenten toch zo geëngageerd en activistisch (in English), hoe gaat het met studenten in Zuid-Afrika na de protesten van de afgelopen maanden, en nog veel meer.

 

Folia 24 ligt vanaf vanmiddag in de bakken op alle UvA- en HvA-locaties.

Lees meer over